Mobile Legends: Bang Bang

 Forgot password?
 Register now.
View: 705|Reply: 1
Collapse the left

[Masalah lag] Server Lag

 Close [Copy link]
Post time 2018-7-17 04:23 PM | Show all posts |Read mode

Sign up now, Make more friends, Enjoy with more features, Let you easily Fun Community.

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Lately ni, ML makin banyak update, terasa sangat makin berat App ni, hp pun makin cepat panas bila main, kat laman Home screen ML pun dah mula makin semak dengan iklan skin/hero, tambah pulak mode baru, dan paling menyampah, Lag tak tentu pasal, kejap 5ms, kejap 300ms, lagi best masa tengah main, tiba2 freeze 5 saat pastu dia jalan sendiri kat turret pastu mampus. Dulu ML tak macam ni, aku tak percaya problem ni datang dari ISP (unifi/maxis/celcom/digi dll), stream/download aku test elok je 5-6MB/sec kot. Paling sakit hati team maki hamun sampai tak ke sudah
Post time 2018-7-17 07:12 PM | Show all posts
halo @shamstalin
Lag spike bisa jadi kerana memang sedang ada update. tak lame ni ada survey tentang lag, kamu ikut isi kan? iklan2 itu tak selalu adapun, cuma waktu ada event saja. dan tak hanya update skin/hero saja, mobile legends juga mencoba untuk memperbaiki masalah2 yang ada.

jika masalah kamu masih berlanjut, kamu bisa hubungi ingame cs untuk bantuan lebih lanjut.
You have to log in before you can reply Login | Register now.

Points Rules

Mobile Phone Version|Dark Room|Mobile Legends: Bang Bang Official Forum

2022-5-17 11:35 PM GMT+8

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list