Mobile Legends: Bang Bang

 Forgot password?
 Register now.
View: 575|Reply: 9
Collapse the left

[Laporan Pepijat] Masalah "menyambung semula(reconnecting)"

[Copy link]
Post time 2021-5-19 12:13 AM | Show all posts |Read mode

Sign up now, Make more friends, Enjoy with more features, Let you easily Fun Community.

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Bermula minggu lepas, ketika saya dan rakan-rakan saya berada di dalam lobi, butang masuk untuk 'matchmaking' tidak keluar di skrin walaupun sudah dicuba beberapa kali. Jadi, kami buat keputusan untuk buka semula MLBB lalu masalah itu selesai. Akan tetapi, perkara itu kerap berlaku kepada kami. Saya berharap agar moderator dapat memberi perhatian kepada masalah ini.
Post time 2021-5-19 01:22 AM | Show all posts
Hey @Zamanino

sudahkah awak cuba periksa sambungan rangkaian yg awak gunakan tu? mungkin awak main dalam unstable connection, kena guna yang stable punya
 Author| Post time 2021-5-19 12:23 PM | Show all posts
Sudah. Tetapi saya rasa mungkin masalah server kot. takkan la sampai 4 orang lalui perkara yang sama kan?(*o*)
Post time 2021-5-19 05:44 PM | Show all posts
Zamanino replied at 2021-5-19 12:23 PM
Sudah. Tetapi saya rasa mungkin masalah server kot. takkan la sampai 4 orang lalui perkara yang sama ...

jadi semua kawan awak mendapati perkara tu jgak.. bolehkah awak bagi saya maklumat berikut:
- ID (Server):
- Versi Game:
- Platform Mobile:
- Bukti ia berlaku (Video/SS):
 Author| Post time 2021-5-20 02:29 AM | Show all posts
Saya rasa mungkin saya akan mengambil masa yang agak lama untuk kumpul maklumat. Saya akan beritahu semula jika saya sudah dapat SS/video itu. Saya akan cuba tanya kawan saya yang kerap berlaku masalah ini.
 Author| Post time 2021-5-21 05:54 PM | Show all posts
Ncup.Ajh replied at 2021-5-19 05:44 PM
jadi semua kawan awak mendapati perkara tu jgak.. bolehkah awak bagi saya maklumat berikut:
- ID ( ...

Saya tak dapat ss. tapi saya akan isi maklumat yang lain.
- ID (Server): 26346225 (2036)
- Versi Game: 1.5.78.633.2
- Platform Mobile: Realme 5 Pro
- Bukti ia berlaku (Video/SS): -
- Masalah : Butang masuk(enter) tidak muncul di skrin semasa matchmaking.
Post time 2021-5-21 08:40 PM | Show all posts
Zamanino replied at 2021-5-21 05:54 PM
Saya tak dapat ss. tapi saya akan isi maklumat yang lain.
- ID (Server): 26346225 (2036)
- Versi  ...

Hmm.. Klau mcm tu kite x boleh hantar kepada Devs la, sbb bukti dripada masalah tu penting jgak
 Author| Post time 2021-5-22 07:39 AM | Show all posts
Sebenarnya masalah ni tak boleh ss. Sbb button "enter" tu tak keluar bila dah mula matchmaking. Selalunya perkara ni jadi dekat kawan saya bila saya start matchmaking. Akhirnya 30 saat matchmaking tu tamat. Dan perkara ini berlaku beberapa kali sehari. Harap awak faham maksud saya.

Cuba tgk ni. Kawan saya lalui bende yang sama. Masalahnya ialah butang matchmaking tu tak keluar.

Cuba tgk ni. Kawan saya lalui bende yang sama. Masalahnya ialah butang matchmaking tu tak keluar.
Post time 2021-5-22 03:12 PM | Show all posts
Zamanino replied at 2021-5-22 07:39 AM
Sebenarnya masalah ni tak boleh ss. Sbb button "enter" tu tak keluar bila dah mula matchmaking. Sela ...

Oke lah klau mcm tu, saya faham pon
nanti saya cuba hantarkan kepada pihak Devs untuk mendapat pembaikan brkenaan dengan perkara ni

Terima kasih
 Author| Post time 2021-5-22 10:04 PM | Show all posts
Ncup.Ajh replied at 2021-5-22 03:12 PM
Oke lah klau mcm tu, saya faham pon
nanti saya cuba hantarkan kepada pihak Devs untuk mendapat pem ...

Terima kasih juga kepada kamuu XD
You have to log in before you can reply Login | Register now.

Points Rules

Mobile Phone Version|Dark Room|Mobile Legends: Bang Bang Official Forum

2022-5-21 05:45 PM GMT+8

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list