Mobile Legends: Bang Bang

 Forgot password?
 Register now.
View: 181|Reply: 0
Collapse the left

Solo Q - Sfaturi

[Copy link]
Post time 2021-9-2 08:57 PM | Show all posts |Read mode

Sign up now, Make more friends, Enjoy with more features, Let you easily Fun Community.

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Edited by shinee. at 2021-9-2 08:58 PM

 

                  

 

A juca singur la ranked de multe ori poate fi un chin. De multe ori vrem să aruncăm telefonul pe geam sau ne amintim toți sfinții din calendar. Sunt totuși situații în care chiar noi suntem problema. Ori suntem prea obișnuiți să ne bazăm doar pe noi și uităm de spiritul de echipă...ori facem greșeli basic. Mai jos veți găsi câteva sfaturi despre supraviețuire dar și îmbunatățire a stilului de joc pentru a putea urca mai ușor în divizie ca jucător Solo. Desigur, câteodată un meci poate fi imposibil de câștigat, cu toții am trecut prin meciuri în care am avut pokemoni în echipă. Asta e, luăm o gură de aer, o pauză de cafea și revenim pe joc cu forțe fresh!

 

► Ce eroi să banezi.  În principiu...banezi eroi care ar putea pune probleme echipei, nu ție în mod special. La ce mă refer? Ai jucat un meci cândva și o Silvanna inamică ți-a bătut toată echipa deci o banezi în următorul meci. Prin asta anulezi banarea unui alt erou care este meta și OP și ți-ar putea pune probleme tie și echipei. (Gen Phoveus, Harley etc). Și nu, Layla nu e o variantă bună de ban. Desigur, asta dacă nu cumva ai vreun coechipier minunat care are vreo 10 meciuri cu ea și 40% winrate.

 

Cum să îmi aleg eroul.   Poate că de multe ori nu vei reuși să joci ce îți propui. Poate că rolul pe care ți-l dorești a fost deja luat. Ambițiile nu își au rostul, asta desigur dacă vrei să câștigi totuși meciul. Deci să înjuri, să faci troll s.a.m.d. nu este niciodată soluția. Nu uita că nu doar coechipierii care "ți-au furat rolul" pierd meciul, ci și tu. Așa că adaptează-te și alege altă variantă ce ar putea ajuta echipa. Încearcă totuși să ții cont și de echipa inamică și să alegi eroi cu potențial de counter, sau cu CC.

 

Care sunt cei mai buni eroi pentru Ranked.  Dacă mă întrebi pe mine, îți voi spune că nu eroii sunt cei care câștigă un meci, ci jucătorul din spatele eroului. Dacă știi să farmezi rapid, să faci roam, să farmezi și în junglă astfel încât să obții un avantaj în fața inamicului..poți câștiga cu orice erou. În ultimul timp am tot observat la ranked jucători curajoși care încearcă tot felul de combinații. Am văzut chiar și Rafaela junglă full AP care făcea roam constant și câștiga pe orice lane. Dacă ai acea gândire "nu joc decât eroii meta, că-s cei mai buni, sunt OP"..atunci îmi pare rău pentru tine. 

 

EXISTĂ și alți Țintași în afară de Layla și Lesley! Înțeleg că Lesley este un erou relativ ușor și dacă trebuie să joci Țintaș este cea mai bună variantă. Nimic de zis, Lesley încă se ține bine, late game poate câștiga meciul singură. Layla de asemenea. Dar sfatul meu este să ieși din tipare, să încerci și alți Țintași. Irithel spre exemplu, rămâne în continuare o variantă foarte bună, chiar dacă nu este aleasă prea des.

 

► Învață cel puțin 2 eroi din fiecare rol.  După umila mea părere, dacă tu știi doar 1-2 eroi și mai au și același rol...nu prea ai ce căuta la ranked. Dacă nu poți obține rolul tău principal..trebuie măcar să știi alte roluri pentru echipa ta. Până la urmă nu uita, chiar dacă tu joci Solo, acesta este un joc de echipă. Deci va trebui să iei în considerare atât echipa inamică, cât și propria ta echipă.

 

► Vorbește mai puțin, joacă mai mult.  Un jucător toxic este ca un inamic al echipei și astfel meciul devine 6v4. Amintește-ți că există buton de Mute prin care poți bloca chatul celorlalți jucători. Atenția ta trebuie să fie asupra meciului, asupra hărții..nicidecum "cine ce a zis despre cine". Nu pierde timp tastând, folosește acel timp pentru a farma spre exemplu.

 

► Urmărește stream-uri profesioniste.  Nu ignora acest sfat bazându-te pe ideea că ești prea bun pentru a învăța de la alții. Mereu este loc de mai bine. Sunt numeroase filmulețe pe Youtube și chiar și în joc cu diverse meciuri jucate de profesioniști. Te poți inspira de la ei, cum farmează, ce iteme de echipament aleg, cum se rotesc pe hartă sau cum fac gank.

 

► Modul YOLO nu este soluția.  Mai exact, nu te arunca în lupte inutile pe care nu le poți câștiga, știi tu, acele momente când te arunci 1v3 pt că poate poate pică un inamic odată cu tine. Iar apoi țipi că nu te ajută echipa. Nop. Nu este o atitudine ok. Urmărești harta, vezi dacă ai coechipieri aproape care se pot alătura inițiativei tale, eventual spamezi câteva ping-uri.

 

► Obiectivul principal - distrugerea turnurilor.  Cu ce te ajută să ai cele mai multe asasinate din echipa ta? Cu ce te ajută un scor de genul 20-0 dacă toate turnurile îți pică și pierzi meciul? Până la urmă, ca să câștigi meciul și să obții steluța care te urcă în divizie trebuie să distrugi turnul bazei. Nu uita că odată distruse turnurile exterioare ale bazei, echipa ta va genera super minioni (sau winions cum le spun eu) care sunt mult mai puternici decât minionii obișnuiți și îți ajută foarte mult echipa.

 

► OBIECTIVE.  Obiectivele în acest joc sunt foarte importante : Turnuri, Buff-uri, Țestoasă, Lord. Ține minte că sunt și alți eroi în echipa ta care ar putea beneficia de un Buff Albastru sau Roșu, nu doar tu. Și să știi, nu devii mai puternic dacă ai 2 buff-uri de același fel asupra ta. Deci dacă reușești să furi un buff de la echipa inamică, îl poți ceda pe cel al echipei tale unui coechipier. Încearcă întotdeauna să elimini Țestoasa, pe lângă aurul pe care îl oferă tuturor jucătorilor din echipă, ea mai oferă și un scut și buff celui care o ucide. Dacă ești jungler cu un erou asasin sau dacă consideri că ai mai multă nevoie de acest buff, ia-l tu. Dacă nu, îl poți ceda Țintașului spre exemplu. Nu fi egoist, nu trebuie să iei tu tot ce prinzi pe hartă. Și o să repet, nu ești doar tu pe jocul acesta, este un joc de echipă, nu uita.

 

Acestea sunt câteva sfaturi de bază, de care toți jucătorii ar trebui să țină cont pentru a avea mai multe șanse la Solo Q. Skill-ul se obține în timp, prin practică, dar aceste sfaturi ar trebui să stea la baza oricărui jucător de MLBB. 

Ah, era să uit. Pls nu mai folosiți spell-uri aiurea pe eroi..Nu mai folosiți teleport pentru Țintaș, cel mai ok ar fi scut/flicker, poate inspire (depinde de erou). Lesley NU se joacă cu Inspire iar Layla NU se joacă cu Sprint. 

 

 

 

You have to log in before you can reply Login | Register now.

Points Rules

Mobile Phone Version|Dark Room|Mobile Legends: Bang Bang Official Forum

2021-12-3 12:58 PM GMT+8

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list