Mobile Legends: Bang Bang

 Forgot password?
 Register now.
View: 154|Reply: 0
Collapse the left

[Kemaskini] NOTA PATCH 1.6.18 (Original Server)

[Copy link]
Post time 2021-9-23 01:24 AM | Show all posts |Read modePada Patch ini, kami secara rasmi melancarkan kandungan Musim baharu termasuk peningkatan kualiti visual dan audio untuk antara muka yang tak sesuai, sistem siang/malam yang baharu, dan semua kesan peralihan dan animasi antara muka yang baharu.

Mengenai penyelarasan yang berkaitan dengan perlawanan, kami mahu meningkatkan kadar prestasi Wira Marksman dalam perlawanan kedudukan tinggi, terutama untuk Wira Marksman yang sudah lama tak nampak, dan mengembalikan mereka daripada Jungle kepada Lorong Emas.

Mekanik Regen dan Assist juga telah dioptimakan. Kami akan sentiasa berupaya untuk memberikan Anda pengalaman permainan yang lebih baik dan kami juga akan terus memperhatikan kesan penyelarasan ini untuk pengoptimaan masa depan.
[Wira Baharu: Floryn - The Budding Hope]

Ciri Wira: Seorang gadis baik hati yang bertekad untuk menghijaukan seluruh dunia. Tersedia pada 22hb September.

[Pasif - Dew]
Floryn membawa Lentera milik Dew bersamanya. Lentera itu akan mengumpulkan tenaga setiap kali Floryn menyerang lawan guna teknik, Dew dan Lentera itu akan berevolusi apabila tenaga telah di-caj penuh.
Semasa berada di Fountain, Floryn boleh membagikan kuasa Lentera kepada Wira sepasukan, memberikan Peralatan tambahan yang tak guna Slot Peralatan. Peralatan itu akan mengaktifkan kuasa penuh semasa Lentera berevolusi.
Peralatan Awal Floryn: Memberikan Floryn 20 Kuasa Magik dan 5% Kelajuan Pergerakan.
Peralatan Awal yang boleh Dibagikan: Memberikan 250 HP Maksima kepada Wira sepasukan.
Peralatan Evolusi Floryn: Memberikan Floryn 40 Kuasa Magik, 10% Kelajuan Pergerakan, 5% Pengurangan CD, dan memperkuat Teknik Floryn.
Peralatan Evolusi yang boleh Dibagikan: Memberikan 500 HP Maksima dan 8% Serangan Fizikal & Kuasa Magik kepada Wira sepasukan.

[Teknik 1 - Sow]
Floryn melancarkan Energy Seed kepada lawan tertentu, menyebabkan Kerosakan Magik. Lalu Healing Fruit akan muncul dan melantun kepada kawan sepasukan yang berhampiran, mengembalikan sebilangan HP mereka.

[Teknik 2 - Sprout]
Floryn meminjam kuasa Dew dan membuang gumpalan tenaga ke arah tertentu, menyebabkan Kerosakan kepada lawan yang terkena. Selepas kelewatan singkat, tenaga tersebut akan menyebabkan Kerosakan kepada lawan di kawasan dan memegun mereka.

[Muktamad - Bloom]
Floryn beresonansi dengan kuasa Dew, mengembalikan HP semua Wira sepasukan sebanyak 2 kali (mengabaikan julat). Tenaga yang mengalir tersebut juga akan menyebabkan Kerosakan kepada lawan berhampiran setiap kali kesan janaan aktif.

[Wira Diubahsuai: Lancelot - Blade of Roses]

Dalam Ubahsuaian ini, kami mahu mengurangkan kesukaran pembelajaran dan kawalan Lancelot untuk memberikan pengalaman yang lebih baik bagi para Pemain. Selain ubahsuaian daripada Teknik 1, kami juga menyelaraskan Kos Mana daripada Teknik dan membuat banyak peningkatan kepada kualiti visualnya.

[Teknik 1 - Puncture]
Lancelot bergerak ke arah tertentu, menyebabkan Kerosakan Fizikal kepada lawan di sepanjang laluan dan meninggalkan [Sword Mark] kepada lawan pertama yang tak memiliki tanda. Apabila Lancelot berjaya meninggalkan [Sword Mark] kepada lawan, Cooldown Teknik ini akan di-setkan semula.

[Wira Diubahsuai: Odette - Swan Princess]

Untuk Odette yang Diubahsuai ini, kami percaya bahawa Kerosakan daripada [Swan Song] yang tinggi ialah ciri khas Odette, sehingga kami mempertahankan Kerosakan daripada Muktamadnya dan menukar Pengurangan Kerosakan kepada Perisai.
Kami juga menambahkan beberapa teknik lompatan kepada teknik tersebut sehingga ianya tak kena lagi mengandalkan [Flicker] untuk memasuki Pertarungan Berpasukan.
Teknik 2-nya [Blue Nova] juga Diubahsuai. Dengan bilangan serangan maksima yang berkurang tetapi diimbangkan dengan kadar serangan yang tinggi, Teknik ini menjadikan Odette lebih senang menyebabkan Kerosakan guna [Swan Song].
Bersiaplah untuk penampilan Odette yang luar biasa!

[Teknik 2 - Blue Nova]
Odette melancarkan Bola Tenaga Magik ke hadapan, menyebabkan Kerosakan kepada lawan yang terkena dan menyebabkan kesan Immobilize kepada mereka. Sebuah Bola Tenaga Magik yang lain akan muncul dan menyerang lawan berhampiran (mengutamakan Wira lawan), menyebabkan Kerosakan dan kesan Immobilize kepada mereka.

[Muktamad - Swan Song]
Berbanding dengan versi lama, kini Odette boleh melompat ke hadapan guna [Swan Song], dan Pengurangan Kerosakan yang lepas telah ditukar kepada kesan perisai yang nampak jelas.

[Wira Diubahsuai: Hayabusa - Crimson Shadow]

Hayabusa ialah Wira Assassin ikonik di MLBB. Dalam Ubahsuaian ini, kami mempertahankan ciri khas Teknik-nya serta mengoptimakan pengalaman visual dan pelancaran Teknik-nya.
Kini Hayabusa boleh bertukar kepada bayangannya dengan lebih senang, dan animasi serangan serta kejelasan Muktamad-nya juga banyak meningkat.
Pastikan Anda mencobanya di versi terbaharu ini!

[Pasif - Ninjutsu: Trace of Shadow]
Kini, semua Kerosakan daripada Hayabusa boleh meninggalkan [Shadow Mark], yang akan meningkatkan Kerosakan daripada Serangan Asas dan Teknik-nya.

[Teknik 2 - Ninjutsu: Quad Shadow]
Kini, bayangan Hayabusa dilepaskan lebih awal, dan lebih senang untuk bertukar kepada bayangan yang diinginkan.

[Muktamad - Ougi: Shadow Kill]
Kini, Muktamad Hayabusa boleh melancarkan beberapa serangan kepada lawan, dan bilangan serangannya akan meningkat dengan Level-nya. Lebih lagi, serangannya akan mengutamakan lawan yang terkena [Shadow Mark] daripada Pasif, di mana setiap serangan akan guna 1 Timbunan dan menyebabkan Kerosakan tambahan.

[Wira Diubahsuai: Kagura - Onmyouji Master]

Tujuan utama dari Ubahsuaian ini ialah untuk mengurangkan kesukaran kawalan semasa bermain guna Kagura, sementara kami masih mempertahankan kesukaran penguasaannya yang tinggi. Kami juga memberikan paparan baharu untuk Kagura dan Seimei Umbrella-nya.
Untuk Teknik 1, kami meningkatkan kelajuan pelancaran dan julat daripada Kerosakan Seimei Umbrella serta mengoptimakan penunjuk teknik tersebut untuk meningkatkan serangan-nya.
Untuk Muktamad-nya, walaupun Muktamad Kagura yang lepas ketika tak guna Seimei Umbrella cukup khas, sangat sukar untuk mengawalnya dan keuntungan daripada Teknik tersebut tak cukup stabil.
Oleh itu, kami sikit mengubahsuai teknik tersebut untuk menjadikan tarikan daripada serangan keduanya lebih sesuai untuk lebih banyak keadaan serta memberikan lebih banyak ruang untuk Gameplay yang strategik dan kreatif.
Kami juga membaiki masalah di mana Teknik ini tak memperolehi keuntungan daripada kesan khas Peralatan.
Untuk mengimbangkan perolehan dari penyelarasan ini, kami sikit mengurangkan kesan perlahan dan Kerosakan-nya di Pertengahan Permainan dan Lewat Permainan. Walaupun kesukaran kawalan yang dikurangkan, Kagura masih memiliki kesukaran penguasaan yang tinggi, yang menjadikan pemain yang mahir dalam memainkannya yang boleh menyebabkan kesan kawalan dan menyebabkan Kerosakan secara berterusan dalam Pertarungan Berpasukan.
Kami harapkan bahawa semakin banyak Pemain boleh menikmati permainan Kagura.

[Pasif - Seimei Umbrella Open]
Kagura memindahkan Seimei Umbrella ke kawasan tertentu, menyebabkan Kerosakan Magik kepada lawan di sepanjang laluan dan menyebabkan kesan perlahan kepada mereka.

[Muktamad - Yin Yang Overturn] (Tanpa Seimei Umbrella)
Semasa tak guna Seimei Umbrella, Kagura secara langsung meng-setkan semula Cooldown daripada Seimei Umbrella Open, menyebabkan Kerosakan kepada lawan yang berhampiran dengan Seimei Umbrella, serta menyebabkan kesan perlahan kepada mereka. Selepas 1,5s, lawan yang berhampiran dengan Seimei Umbrella akan diheret ke arahnya dan menerima Kerosakan Magik. Kagura boleh memindahkan Seimei Umbrella sekali lagi dalam tempoh ini. Kini Kagura boleh bergerak semasa guna teknik ini.
[Argus] (↑)

Kami mahu meningkatkan mobiliti daripada Argus dalam penyelarasan ini.

[Muktamad] (↑)
Cooldown: 65-55s → 36-30s.
Tempoh: 5s → 4s.
Kesan Baharu: Argus kebal terhadap kesan perlahan samasa teknik ini aktif.

[Yve] (~)

Kami mahu meningkatkan pengalaman interaksi daripada Yve dengan wira musuh.

[Teknik 1] (↑)
Kesan Baharu: Menyerang musuh guna Teknik 1 memberikan 55% Kelajuan Pergerakan tambahan (setengah untuk musuh yang bukan wira).
Kesan Baharu: Mendorong wira musuh di kawasan tengah akan mengurangkan cooldown teknik sebesar 0,5s.
Kos Mana: 75-100 → 65-90.
Kerosakan Asas: 180-330 + 80% Kerosakan Magik → 170-320 +70% Kerosakan Magik.
Kerosakan Tambahan Terhadap Musuh di Kawasan Tengah: 180-330 + 80% Kerosakan Magik → 145-295 + 60% Kerosakan Magik.

[Muktamad] (↓)
Kesan Baharu: Kini muktamad boleh diganggu oleh musuh, sementara setiap timbunan daripada Pasif akan mengembalikan 3% cooldown Muktamad.

[Aulus] (↑)

Kami banyak meningkatkan prestasi Aulus di lewat permainan dan pengalaman pelancaran Serangan Asas tetapi sikit meng-hadkan kuasanya di awal permainan.

[Pasif] (~)
Serangan Fizikal setiap timbunan: 9 → 3-9 (menimbang dengan level muktamad).
Penembusan Fizikal setiap timbunan: 3 → 1-4 (menimbang dengan level muktamad).

[Teknik 1] (↑)
Kesan Baharu: Mengeluarkan kesan perlahan samasa dilancarkan.

[Teknik 2] (~)
Serangan Asas yang Ditingkatkan untuk setiap serangan kepada Musuh yang bukan Minion: 2 → 3.
Peningkatan Serangan Asas untuk Setiap Serangan kepada Minion Musuh: 0 → 1.
Serangan Asas yang Ditingkatkan apabila tak ada Musuh yang terkena: 1 → 0.
Tempoh Serangan Asas yang Ditingkatkan: 5s → 3s.
Janaan HP Asas: 35 → 15.
Kerosakan Asas: 250-650 → 200-600.
Masa foreswing sikit berkurang.

[Moskov] (↑)

[Serangan Asas] (↑)
Julat Serangan: 4.2 → 4.4.
Membaiki masalah di mana jangkauan serangan daripada Serangan Asas yang ditingkatkan sikit lebih rendah daripada Serangan Asas normal.

[Teknik 1] (↑)
Kos Mana: 60-85 → 45-70.

[Teknik 2] (↑)
Julat Teknik: 4.2 → 4.4.
Kerosakan Awal: 140-240 + 40% Bilangan Serangan Fizikal → 300-450 + 60% Bilangan Serangan Fizikal.
Kerosakan Tambahan: 210-360 + 60% Bilangan Serangan Fizikal → 200-275 + 30% Bilangan Serangan Fizikal.
Tempoh pegun semasa sasaran bertabrakan dengan wira/halangan lain digabungkan menjadi 1,5s.

[Muktamad] (↑)
Musuh di belakang sasaran utama juga akan terkena kesan perlahan.
Kesan Perlahan: 80% selama 0,8s → 30%-90% selama 1,5s (menimbang dengan julat terbang).

[Irithel] (↑)

[Serangan Asas] (~)
Julat Serangan: 4,9 → 5,2.
Bonus Serangan Fizikal daripada Bilangan Serangan Fizikal dan Peningkatan Serangan Asas: 120% → 105%.
Membaiki masalah di mana Kerosakan daripada Irithel lebih rendah ketika ia menyerang sambil bergerak. Irithel kini akan sentiasa menyerang automatik semasa bergerak.

[Teknik 2] (↑)
Kelajuan pelancaran meningkat. Julat Teknik meningkat sebesar 20%. Kesan Perlahan: 80% → 40%.

[Muktamad] (↓)
Peningkatan Kelajuan Pergerakan: 30-50 → 30.

[Popol & Kupa] (↑)

Kami mahu meningkatkan Kerosakan daripada Popol & Kupa dan menjadikan mereka untuk bukan penghalang lagi bagi rakan sepasukan.

[Serangan Asas] (↑)
Julat Serangan: 4.6 → 5.

[Pasif] (↓)
Timbunan Mark: 4 → 3.
Kesan Baharu: Teknik 2 dan 3 juga menambahkan timbunan pada serangan.
Kerosakan daripada Serangan Asas yang Ditingkatkan: 200% → 220%.
HP Kupa : 1300 + 70% daripada HP Popol → 2000 + 10 * Serangan Fizikal daripada Popol.

[Teknik 1] (~)
Kerosakan Popol: 40-130 → 100-190.
Kerosakan Kupa: 200-290 → 120-210.

[Teknik 2] (~)
Bonus Serangan Fizikal daripada Perisai: 120% → 160%.
Nisbah Peningkatan Kerosakan dalam Bentuk Alpha-wolf: 150% → 125%.
Tempoh Airborne: 0,6s → 0,2s.

[Muktamad] (↓)
Kesan Dikeluarkan: Kupa memperolehi tambahan Serangan Fizikal semasa teknik ini aktif. Semasa Kupa mati, Popol ini akan secara automatik menyeru Kupa selepas recall (apabila tak dalam tempoh cooldown).

[Natan] (↑)

Kita semua tahu, bahawa Natan berasal dari Land of Dawn masa depan, jadi ciri ruang dan masa sekarang ini telah menyebabkan banyak perkara baginya. Kini, ianya kena beradaptasi dan menyesuaikan caranya membina dan memanipulasi koherensi partikel elementer, yang mennjadikan beberapa perubahan pada Teknik-nya.

[Pasif] (↓)
100% Penembusan Fizikal Natan akan ditukar kepada Penembusan Magik, sedangkan Penembusan Magik yang asli daripada Emblem dan peralatan tak akan berlaku lagi.
Mengeluarkan peralatan Divine Glaive, Genius Wand, Arcane Boots, dan Mage/Magic Emblem daripada binaan yang disyorkan untuk Natan.

[Muktamad] (↑)
Cooldown: 37-27s → 33-25s.
Kesan Baharu: Melancarkan Muktamad dan bertukar kawasan dengan Reverse-Clone akan mengurangkan cooldown Teknik 1 dan 2 sebanyak 50%.
Muktamad Kelip: Berkelip dalam julat tetap (Cooldown: 2d) → bertukar kawasan dengan Reverse-Clone, sekali sahaja.
Meningkatkan julat pembatalan Reverse-Clone sebesar 1 yard.

[Kimmy] (↑)

Kini masanya untuk Marksman berjaya, Kimmy kena lebih bersiap sedia untuk konfrontasi yang akan tiba di Lorong Emas.

[Serangan Asas] (↑)
Julat Serangan: 5 → 5,5.

[Pasif] (↑)
Kesan Baharu: Kimmy mengembalikan 15 tenaga untuk setiap kali ia mengeluarkan musuh.

[Teknik 1] (↑)
Kerosakan Asas: 18-28 → 32.

[Hanabi] (↑)

Walaupun Hanabi akan segera Diubahsuai, kami masih membuatkan beberapa optimaan kepada nilai Teknik-nya untuk menjadikan dirinya lebih kompetitif di dalam musim baharu.

[Teknik 1] (↓)
Nisbah Kerosakan daripada lantunan pertama: 50% → 40%.

[Teknik 2] (↑)
Cooldown: 12-7s → 8-6s.
Kerosakan Asas: 400-500 → 450-600.
Membaiki masalah di mana Kerosakan lebih rendah daripada yang dijelaskan terhadap wira musuh.
Membaiki masalah di mana Kerosakan yang duakali ganda terhadap sasaran yang diseru.

[Muktamad] (↑)
Kerosakan Asas: 400-600 → 600-800.

[Brody] (↑)

[Serangan Asas] (↑)
Julat Serangan: 4,6 → 4,9. Kerosakan: 130% Bilangan Serangan Fizikal + 30 * Lv.Wira → 140% Bilangan Serangan Fizikal + 35 * Lv.Wira.

[Pasif] (↓)
Tanda Abyss kini tak boleh lagi diterapkan terhadap creep.

[Teknik 1] (↑)
Kerosakan kepada Minion: 50% → 80%.

[Muktamad] (↓)
Kerosakan setiap timbunan: 170-290 + 90% Serangan Fizikal tambahan → 136-232 + 72% Serangan Fizikal tambahan.

[Wanwan] (↑)

Kami tak bermaksud untuk menghantarkan Wanwan kepada Jungle dalam penyelarasan ini, tetapi untuk sikit mengurangkan perbezaan antara ia dan kelajuan jungling daripada Wira Marksman lainnya di lewat permainan.

[Pasif] (↑)
Kerosakan Tambahan terhadap Musuh yang semua Kelemahannya terkena: 30% → 40%.

[Teknik 1] (↑)
Kerosakan Asas: 100-200 → 120-220.

[Muktamad] (↑)
Kesan Baharu: Kerosakan terhadap creep meningkat 20-40% setiap kali Muktamad ditingkatkan.

[Karrie] (↑)

[Teknik 1] (~)
Bolanya kini akan berhenti apabila mengenai wira musuh, dan julatnya diselaraskan supaya bersesuaian dengan kesan visualnya.
Kerosakan Asas daripada Serangan berterusan: 100-150 → 150-200.

[Muktamad] (↑)
Nisbah Kerosakan daripada Lightwheel: 50%-56% → 55%-65%.

[Clint] (↑)

Kami meningkatkan keupayaan membersihkan lorong daripada Clint tetapi sikit mengurangkan Kerosakan-nya apabila mengenai satu sasaran dengan semua pelurunya.

[Teknik 1] (~)
Bilangan Serangan Fizikal tambahan: 95% → 85%. Kerosakan daripada Peluru seterusnya: Empat peluru terakhir menyebabkan 11%-21% daripada Kerosakan awal → peluru ke-2 menyebabkan 30-55% daripada Kerosakan awal, dan yang ke-3 sehingga ke-5 menyebabkan 5% daripada Kerosakan awal.

[Serangan Asas] (↑)
Pengalaman pelancaran ditingkatkan.
Julat Serangan: 4,5 → 4,8.

[Serangan Asas yang Ditingkatkan] (↑)
Pengalaman pelancaran ditingkatkan.

[Claude] (~)

Kami meningkatkan keupayaan lorong daripada Claude tetapi mengurangkan kelajuan farm-nya di Jungle.

[Teknik 1] (~)
Menyerang creep tak lagi memberikan timbunan.
Timbunan Maksima: 10 → 5.
Kesan setiap timbunan: 2%-4% → 3%-7%.

[Bruno] (↑)

Kami memberikan Bruno peningkatan untuk Julat Serangan-nya untuk membina keupayaan poke-nya selama fasa lorong.

[Serangan Asas & Serangan Asas yang Ditingkatkan] (↑)
Julat Serangan: 4.9 → 5.1.

[Muktamad] (↑)
Pengurangan Pertahanan Fizikal setiap timbunan: 3-9  → 4%-8%.

[Yi Sun-shin] (~)

Kami masih mahu tengok Yi Sun-shin sebagai Jungler. Penyelarasan ini juga akan memungkinkan Yi Shun-shin untuk mencoba senjata baharu Aulus.

[Peranan] (~)
Marksman/Assassin → Assassin/Marksman.

[Granger] (↑)

Kami masih mahu tengok Granger sebagai Jungler.

[Teknik 1] (↑)
Kesan Baharu: Menyebabkan 90 Kerosakan tambahan kepada creep.

[Yu Zhong] (~)

Kami mahu memberikan pemain lawan lebih banyak ruang untuk bereaksi semasa berlawan dengan Yu Zhong dalam bentuk Black Dragon, jadi kami menyelaraskan keupayaan serangannya. Sebagai pampasan, kami meningkatkan Kerosakan daripada Yu Zhong.

[Teknik 1] (↑)
Kerosakan Asas: 200-380 → 220-400.

[Muktamad] (↓)
Kesan knockback dalam bentuk Black Dragon kini hanya berlaku sekali sahaja kepada sasaran yang sama.

[Chou] (~)

Kami mahu memberikan pemain lawan lebih banyak ruang untuk bereaksi semasa berlawan dengan Chou. Sebagai pampasan, kami sangat meningkatkan keupayaan Chou untuk melampaui halangan.

[Teknik 1] (~)
Cooldown daripada Teknik 2 hanya disetkan semula apabila pelancaran ketiga mengenai wira musuh.
Mengoptimakan penentu julat kelip sehingga Chou kini boleh melampaui halangan yang luas lagi.
Membaiki masalah ketika penentu julat tak sesuai dengan julat sebenar.

[Phoveus] (↓)

Kami mengurangkan kesukaran kawalan semasa guna Phoveus tetapi sikit meng-hadkan prestasinya di perlawanan kedudukan tinggi.

[Muktamad] (↓)
Kerosakan Asas: 660-980 → 600-920.
Cooldown: 50-40s → 45-35s.
Kos Mana: 90-120 → 70-100.

[Mathilda] (↓)

Kami mengurangkan kesukaran kawalan semasa guna Mathilda tetapi sikit meng-hadkan prestasinya di perlawanan kedudukan tinggi.

[Teknik 1] (↓)
Kerosakan Asas: 435-685 → 410-660.
Kerosakan daripada Serangan seterusnya: 35% → 30%.

[Muktamad] (↑)
Cooldown: 40s → 30s.
Tempoh Pegun: 0,6s → 0,4s.
Bonus Kuasa Magik daripada Wisp: 12,5% → 15%.
Bonus Dampak Kuasa Magik: 80% → 120%.

[Paquito] (↓)

Sang juara tinju masih meneror lawan.

[Teknik 2] (↓)
Cooldown: 7-5s → 8-5.5s.

[Tigreal] (~)

[Atribut] (~) Pertahanan Fizikal Asas: 25 → 20.
Pertumbuhan Pertahanan Fizikal: 4 → 4,5.
HP Asas: 2890 → 2690.
Pertumbuhan HP: 272 → 292.

[Saber] (~)

[Atribut] (↑)
Pertumbuhan HP: 150 → 165.

[Pasif] (↓)
Pengurangan Pertahanan setiap timbunan: 5-8 → 3-8.

[Fanny] (↑)

[Teknik 1] (↑)
Kos Tenaga: 25 → 18.
Membaiki masalah di mana kos tenaga daripada Teknim 1 yang dicetuskan semasa terbang yang silap.

[X.Borg] (↓)

[Teknik 1] (↓)
Tak lagi memperlahankan musuh yang suhunya sudah mencapai had.

[Skin Baru]

1. Selamat ulang tahun yang ke-5! Skin Anniversary ke-5 Miya "Moon Priestess", akan tersedia di dalam acara MLBB 5th Anniversary bermula pada 21hb September 2021.

2. Skin baharu Paquito "Underground Boxer" akan tersedia bermula pada 27hb September 2021. DISKAUN 30% pada minggu pelancaran.

3. Skin baharu Ruby "Pirate Parrot" akan tersedia sebagai Skin Starlight Bulan Oktober yang bermula pada 1hb Oktober 2021.

4. Skin baharu Valir "Infernal Blaze" akan tersedia di dalam Magic Wheel pada 16hb Oktober 2021.

5. Skin Alpha "Sea Gladiator" telah diubahsuai dan akan segera tersedia.

6. Skin Rafaela "Biomedic" telah diubahsuai dan akan segera tersedia.

7. Banyak skin untuk Hayabusa, Kagura, Lancelot, dan Odette telah diubahsuai dan akan segera tersedia.

[Penyelarasan Kedai Fragment]

Penyelarasan di dalam Kedai Fragment pada 22hb September 2021 (Masa Server).
A. Kedai Fragment Skin Premium
Akan tiba: Karrie "Bladed Mantis"
Akan dikeluarkan: Eudora "Christmas Carnival"

B. Kedai Fragment Skin Rare
Akan tiba: Moskov "Snake Eye Commander", Aurora "Heartbreak Empress", Martis "Searing Maw", Terizla "Abyss Guard", Freya "Gladiator"
Akan dikeluarkan: Angela "Shanghai Maiden", Gusion "Cyber ​​Ops", Harley "Royal Magister", Lancelot "Masked Knight", Thamuz "Liquid Fire"

C. Kedai Fragment Wira
Akan tiba: Alpha, Ruby, Harley, Hylos, Valir, Silvanna
Akan dikeluarkan: Uranus, Leomord, Roger, Aldous, Lancelot, Sun

[Wira Percuma Mingguan]

Masa Server 24/9/2021 05:01:00 sehingga 1/10/2021 05:00:00
8 Wira Percuma: Carmilla, Leomord, Kadita, Martis, Zhask, Dyrroth, Clint, Baxia.
6 Wira Percuma untuk Ahli Starlight: Mathilda, Faramis, Belerick, Hanzo, Kimmy, Esmeralda.

Masa Server 1/10/2021 05:01:00 sehingga 8/10/2021 05:00:00
8 Wira Percuma: Popol & Kupa, Aurora, Alpha, Harley, Fanny, Hylos, Pharsa, Hilda.
6 Wira Percuma untuk Ahli Starlight: Irithel, Brody, Kagura, Luo Yi, Paquito, Sun.

Masa Server 8/10/2021 05:01:00 sehingga 15/10/2021 05:00:00
8 Wira Percuma: Beatrix, Sun, Hylos, Kaja, Argus, Estes, Carmilla, Akai.
6 Wira Percuma untuk Ahli Starlight: Silvanna, Dyrroth, Yve, Hanabi, Chou, Gloo.

Masa Server 15/10/2021 05:01:00 sehingga 22/10/2021 05:00:00
8 Wira Percuma: Clint, Luo Yi, Faramis, Argus, Minsitthar, Chang'e, Dyrroth, Mathilda.
6 Wira Percima untuk Ahli Starlight: Franco, Valir, Bane, Hanzo, Ling, Baxia.

Masa Server 22/10/2021 05:01:00 sehingga 29/10/2021 05:00:00
8 Wira Percuma: Khaleed, Hanzo, Cyclops, Khufra, Gloo, Esmeralda, Helcurt, Wanwan.
6 Wira Percuma untuk Ahli Starlight: Claude, Gatotkaca, Rafaela, Yi Sun-shin, Leomord, Jawhead.

[S22 First Recharge]

1. Top-up dalam bilangan berapa pun untuk menuntut Avatar Sempadan First Recharge S22 secara percuma!

2. Top-up dalam bilangan berapa pun untuk membeli S22 First Recharge Skin Eksklusif Fanny "Imperial Warrior". Hanya untuk 50 Berlian dengan diskaun!

3. Top-up selama 3 hari keseluruhan untuk pembelian Rename Card (7-Hari). Hanya untuk 50 Berlian dengan diskaun!

[Emblem]

1. [Emblem Custom Marksman] (~)
Mengubahsuai talent kedua: "Mastery" (Pengurangan CD +5%) → "Agility" (Kelajuan Pergerakan +6%).

[Mantera Pertempuran]

1. [Regen] (~)
Kesan Janaan tak lagi terganggu oleh kerosakan daripada minion dan creep.

2. Execute (~)
Kerosakan: 200 + 20 * Lv.Wira + 10% daripada HP Sasaran yang Hilang → 100+10 * Lv.Wira + 13% daripada HP Sasaran yang Hilang.

[Peralatan]

1. [Immortality] (↑)
Kami mahu memberikan peluang bagi pemain yang dihidupkan semula oleh Immortality untuk bertahan hidup semasa melawan Execute.
Pasif Khas - Abadi: HP yang Diperolehi Selepas Dihudupkan semula: 15% → 16%.

2. Antique Cuirass (~)
Sebahagian besar peralatan Pertahanan Fizikal sekarang ini menyasarkan wira dengan Serangan Asas, Oleh itu kami menyelaraskan kondisi pencetusan untuk peralatan Antique Cuirass untuk membezakannya dengan peralatan Pertahanan Fizikal lainnya.
Janaan HP: 2 → 4.
Pasif Khas - Deter: Semasa diserang oleh Serangan Asas wira musuh, mengurangkan Serangan Fizikal mereka sebanyak 10% → Semasa diserang oleh Teknik wira musuh, mengurangkan Serangan Fizikal mereka sebanyak 8%.

3. Dreadnaught Armor (~)
Pasif Khas - Deter: Semasa diserang oleh Serangan Asas wira musuh, mengurangkan Serangan Fizikal mereka sebanyak 6% → Semasa diserang oleh Teknik wira musuh, mengurangkan Serangan Fizikal mereka sebanyak 5%.

4. Windtalker (↑)
Kos peralatan dikurangkan sebanyak 50.

5. Berserker's Fury (↑)
Kos peralatan dikurangkan sebanyak 100.

6. Golden Staff (↑)
Kos peralatan dikurangkan sebanyak 100.

[Menara]

1. Julat Serangan dan Perlindungan daripads Menara: 5 → 5.3.
Pengurangan Kerosakan daripada Menara Luar terhadap serangan julat jauh semasa Perisai tenaha aktif: 60% → 30%.

[Jungling]

1. Retribution
Pengurangan Kerosakan: 50% → 40%.

2. Kasut Jungling Pasif "Hunter"
Kerosakan Sesaat: 50+5*Level → 4*Level + 4% HP Maksima (kerosakan meningkat 100% untuk wira yang bukan Marksman).

[Minion & Creep]

1. Mengurangkan Serangan Fizikal daripada creep tertentu (Orange Buff, Purple Buff, Rockursa) sebanyak 40% di awal permainan, sedangkan atribut selepas 12 minit pada awalnya tak berubah.

2. Meningkatkan HP daripada creep biasa sebanyak 25%, dan HP Lord dan Turtle sebanyak 5%.

3. Meningkatkan Pertumbuhan HP untuk Melee & Ranged Minion sebanyak 20%.

4. Meningkatkan Pertumbuhan HP untuk Siege Minion sebanyak 30% tetapi mengurangkan HP Asas mereka sebanyak 15%.

5. Meningkatkan HP Asas unthk Siege Minion khusus Lorong Emas sebanyak 20% dan ganjaran Emas sebanyak 10%.

[Sistem Bantuan]

1. Kami mengoptimakan sistem bantuan, berharap boleh meningkatkan pengalaman permainan yang lebih baik untuk pemain Support. Kini hanya meningkatkan atribut sepasukan atau mengurangkan atribut musuh juga memberikan bantuan (contoh: Teknik Roaming - Encourage, Peralatan - Dominance Ice, dll).

[Mod Ranked]

A. S21 akan tamat pukul 23:59:59 pada 24/9/2021 (Masa Server).

B. Pemain dengan Kedudukan Master dan diatasnya boleh menuntut Skin baharu Gord "New Baron" sebagai ganjaran Musim Akhir.

C. S22 akan dimulakan pukul 02:00:00 pada 9/25/2021 (Masa Server).

[Sistem]

1. Sistem Skor Kredit: Skin Eksklusif baharu Silvanna "Future Cop" akan tersedia pada 25hb September pukul 00:00, Anda boleh tengok butiran peraturan di laman Skor Kredit.

2. Sistem Keakraban kini tersedia: Anda boleh menjalin afinity dengan rakan-rakan Anda selepas Anda melengkapkan persyaratan Keakraban.
Ada empat jenis afinity: Pasangan, Saudara, Sahabat, Orang Kepercayaan. Keakraban boleh ditingkatkan dengan menyelesaikan perlawanan bersama dan menghantar git. Apabila Keakraban Anda meningkat, tingkat afinity Anda juga akan meningkat secara bertahap, membuka fasilitas termasuk tampilan ikon khusus di laman pemuatan dan berbagi hero.

1. Anda kini boleh mengakses semua Wira di Mod Practice, walaupun wira baharu akan tiba selepas mereka dilancarkan.

2. Perlawanan yang tak valid kini tak boleh dicetuskan lagi apabila Anda bermain dalam 5 pasukan pemain yang telah dibuat sebelumnya. Juga membaiki masalah di mana pemain yang hanya diam atau offline tak dihukum dalam beberapa perlawanan yang tak valid.

3. Laman terkait Sistem Skor Kredit telah diubahsuai. "Credit Badge" Battle Emote yang lepas telah ditingkatkan kepada "Future Cop" (animasi diperbaharui), dan Skor Kredit yang dikenakan untuk membuka Battle Emote telah dikurangkan daripada 110 kepada 105.

[Pengoptimaan Antaramuka Game]

1. [UI Utama yang Disederhanakan]
Bahagian kawasan fungsional yang disederhanakan untuk menjadikan Antaramuka utama lebih ringkas, jelas, dan lebih senang untuk navigasi.

2. [Peningkatan Gaya]
Mengoptimakan warna Antaramuka, latar belakang, label, dll. dan menambahkan sistem siang/malam kepada Antaramuka utama untuk meningkatkan kualiti visual secara keseluruhan.

3. [Peningkatan Kesan Khas]
Menambahkan dan mengoptimakan animasi dan kesan peralihan Antaramuka, menjadikan peralihan Antaramuka lebih lancar.

4. [Peningkatan Kesan Bunyi]
Mengolah kesan bunyi untuk Antaramuka utama dan semasa memasuki medan pertempuran, dan kesan bunyi Antaramuka lainnya untuk membawakan pengalaman pendengaran yang lebih jelas.

5. [Peningkatan Interaksi]
Anda kini boleh menggeser untuk beralih di antara sandbox dan meng-klik label sandbox pada laman Pemilihan Mod untuk secara langsung masuk ke dalam Lobi.

[Optimasi Sistem Lainnya]

Kami mengubahsuai dan mengurutkan info fungsional daripada beberapa sistem, menyederhanakan bahagian daripada info teks untuk pemahaman yang senang, dan mengoptimakan kualiti visual secara keseluruhan.

1. Peti Percuma dipindahkan ke dalam Tugasan Harian, dan bilangan Peti Percuma yang tersedia kini dipaparkan. Ada juga butang Tuntut Semua di laman Tugasan Harian untuk menuntut semua ganjaran yang lebih senang.

2. Menggabungkan pintu kemasukan daripada Esukan dan Kontes pada Antaramuka utama.

3. Menambahkan ciri baharu ke dalam Inventory: Anda kini boleh tengok mana-mana item yang Terakhir Diperolehi, Penjualan Batch, dan Item Penggunaan Batch (sehingga 20 setiap kali).

4. Bingkai item yang dioptimakan yang menunjukkan kualitinya.

5. Tampilan profil rakan yang dioptimakan dan tampilan Judul Lingkungan yang ditambahkan.

6. Menambahkan butang Ciutkan ke Daftar Teman pada UI utama dan menyederhanakan operasi untuk beralih di antara Semua/Teman Online.

7. Mengoptimalkan tata letak daripada ciri di Lobi dan memindahkan semua ciri jemputan pasukan ke dalam Antaramuka tingkat pertama sehingga Anda kini boleh menjemput pemain hanya dengan satu ketukan.

8. Menambahkan ciri "Tunggu saya" semasa menerima jemputan pasukan.

9. Menyelaraskan interaksi daripada Antaramuka Papan Pendahulu. Kini Anda boleh memeriksa info pemain di Papan Pendahulu, dan potret wira kini dipaparkan di Wira dan Papan Pendahulu Jalanan untuk pengalaman yang lebih mendalam.

10. Mengoptimakan interaksi dan kualiti visual daripada Antaramuka Sejarah dan menambahkan ciri kebarangkalian Anda beralih antara tampilan horizontal dan vertikal.

11. Menyelaraskan Antaramuka Perbualan menjadi separuh skrin, menambahkan lebih banyak emote perbualan, dan menggabungkan Saluran Pasukan dan Jemputan Pasukan.

12. Cooldown daripada Mantera Pertempuran kini dipaparkan di Papan Skor dalam perlawanan.

13. Harper telah menerima tampilan yang baharu.

14. Mengoptimakan interaksi laman Wira dan menambahkan butang Ciutkan. Harga atau metode perolehan dari wira/skin yang sedang ditampilkan kini ditampilkan di bahagian bawah laman.

15. Mengubahsuai penerangan atribut skin menjadi tag. Anda boleh mengetuk tag untuk tengok penerangan spesifik lagi.

16. Mengoptimakan pop-up timbul untuk pembelian wira/skin dan pengalaman interaktif untuk pembelian guna 2 metode.

17. Tampilan peningkatan skin yang dioptimalkan.

18. Mengubahsuai laman Kedai, Recharge, dan Acara dan mengubahnya kepada skrin penuh.

19. Kesan peralihan laman daripada Kod Penguasaan yang Dioptimakan.

20. Memindahkan Mod Brawl ke dalam Mod Arked tetapi tetap mempertahankan tabel sandbox Brawl di Antaramuka utama.

21. Muzik latar Antaramuka utama kini boleh disesuaikan dalam pengaturan Bunyi.

Penyelarasan Acara [Transformers: Battle Paint]

Kami telah membuatkan pengoptimaan berikut untuk meningkatkan pengalaman Anda di dalam acara Transformers: Battle Paint:
1. Kelebihan Transformers Spray (termasuk yang dimiliki dan skin yang sudah diperolehi) akan secara automatik ditukar kepada sebilangan Energon Spray yang sesuai.
2. Transformers Spray yang tak dimiliki boleh langsung ditukarkan melalui Workshop.
3. Menambahkan Pengingat Tiket. Pengingat titik merah akan dipaparkan jika Anda memiliki Tiket Transformers yang tak digunakan. Anda juga boleh mematikan pengingat secara manual.
4. Mengoptimakan pengalaman lainnya.

Penyelarasan [Magic Wheel]

Magic Wheel akan diubahsuai dan di kemaskini pada 16hb Oktober pukul 00:00, dan skin Legend baharu Valir 'Infernal Blaze' akan tersedia di dalam Magic Shop.
Kemaskini Kandungan: 1. DISKAUN 20% untuk cabutan Magic Wheel guna Berlian dan CoA selama 16-19 Oktober.

2. Skin Legend baharu Valir 'Infernal Blaze' akan terseida di dalam Magic Shop.

3. Ganjaran cabutan mingguan keseluruhan yang ditingkatkan dan kumpulan ganjaran daripada Magic Wheel.

4. Selepas diubahsuai, Point Magic yang lepas dan cabutan mingguan keseluruhan akan dipertahankan, walaupun Anda tak boleh lagi menuntut ganjaran untuk cabutan keseluruhan yang telah dituntut sebelumnya.

1. Membaiki masalah di mana HP Kupa silap di-refresh atau tidak di-refresh dalam kes tertentu.

2. Membaiki masalah di mana Kupa tak boleh mewarisi Penembusan Fizikal dan atribut lanjutan lainnya dalam kes tertentu.

3. Membaiki masalah di mana Teknik 2 Yve tak bboleh mendapatkan keuntungan daripada Penembusan Magik miliknya.

4. Membaiki masalah di mana perisai daripada Muktamad Claude tak boleh ditimbun.

5. Membaiki masalah di mana serangan kedua daripada Teknik 2 Odette tak boleh mengunci sasaran dengan betul dalam beberapa kes.

6. Mengoptimakan arah bidik untuk Muktamad Beatrix (Renner): Pemain lawan kini boleh tengok garis peringatan yang jelas.

7. Mengoptimakan algoritma penembusan dalam kondisi terhad: ketika pertahanan musuh negatif, persentase penembusan tak akan lagi berpengaruh (iaitu, tak lagi mengurangkan Kerosakan musuh).

8. Mengoptimakan aturan pengiraan Emas pasukan semasa menjual peralatan: kini Emas yang dikembalikan dari penjualan peralatan tak lagi ditambahkan ke dalam bilangan Emas pasukan

9. Mengoptimakan visual daripada teknik puluhan Wira.

10. Membaiki masalah di mana Popol & Kupa dan Sun boleh mendapatkan buff daripada peralatan Kasut Roaming dalam Mod Custom 1v1.

11. Mengubahsuai peranan untuk Tigreal, Akai, Franco, Khufra, dan Atlas daripada Tank kepada Tank/Support.Sign up now, Make more friends, Enjoy with more features, Let you easily Fun Community.

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
You have to log in before you can reply Login | Register now.

Points Rules

Mobile Phone Version|Dark Room|Mobile Legends: Bang Bang Official Forum

2021-12-3 09:16 PM GMT+8

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list